Zemiak je zdravý! OPAK JE VŠAK PRAVDOU :/

04.06.2013 14:20

Jediným pozitívom je, že v dobe hladomoru pomohli ľuďom prežiť.

Zato ich negatív je mnoho. Začneme tým, že majú veľký nepomer medzi draslíkom a sodíkom, čo vytvára minerálovú nerovnováhu, núti k zvýšenému soleniu, a to zaťažuje obličky.

Ich škrobová molekula je veľmi jednoduchá, rýchlo sa dostane do krvi, a tým zvyšuje hladinu krvného cukru podobne ako cukor jednoduchý so všetkými dôsledkami pre slinivku brušnú.

Zemiaky ako všetky ľuľkovité rastliny, obsahujú toxický alkaloid solanin, ktorý zaťažuje ako pečeň tak obličky.

Výťažok zo 4ks zdravých zemiakov zabije potkana. Nás hneď tak nezabije, ale oslabuje orgány. Ak jeme zemiaky často a dlhodobo, postupne sa účinok sčíta a naše telo veľmi trpí.

Ale to ešte nie je všetko. Kvasným procesom tejto potraviny vznikajú butiláty, veľmi toxické látky pre pečeň, ale poškodzujú tiež mozgové funkcie, čo sa prejavuje zhoršením kreatívneho myslenia. Je to veľmi nebezpečné, zvlásť v detskom veku.

Tieto látky vznikajú pri výrobe octa, liehu, ale aj kvasením v našom tráviacom trakte.

Možno vám pripadajú tieto riadky prehnané, veď zemiaky sú tu tak dlho...

Ale nie je to pravda, historia zemiakov u nás siaha k 30.r. vojne. Naviac nikde na svete sa ich neskonzumuje toľko ako u nás, a preto tento omyl prispel k mnohým zdravotným problémom. Pre skúsenosti s prípravou zemiakov pripomeňme miesto, odkiaľ pochádzajú. Tým miesto sú Andy. V Andách, kde zelenina prakticky nerastie, sa tamojší ľudia museli naučiť ich pripravovať tak, aby im neškodily. Preto ich vynesú na kopec, kde v noci na veternej strane zmrznú, cez deň sa usušia a všetko sa niekoľko-x opakuje. Potom sa znesú dole a varia sa, či fermentujú. Vzniká tak kaša, kt. je podobná našim kašám obilným. Negatíva sú týmto spôsobom prípravy eliminované a škroby tak premenené v zložitejšie, ako je známe u obilnin.

My sme si z Ánd síce zemiaky doviezli, ale neprebrali sme návod na ich prípravu, a preto nám teraz škodia. Zemiaky okrem už zmieneného, najviac poškodzujú obličky, kĺby a štítnu žľazu.

Overenie u pacientov potvrdilo, že ak sa zemiaky zo stravy vysadia ich zdravotný stav sa postupne zlepšuje ak však sa ku konzumácii zemiakov o5 vrátia, navracajú sa aj predchádzajúce potiaže, a preto sa veľmi rýchlo vrátia k strave ktorá im robí dobre :)

zdroj: z knihy RADOST ZE ZDRAVÝCH DĚTÍ, AUTOR: MUDr. VLADIMÍRA STRNADELOVÁ, JÁN ZERZÁN, 2010

—————

Späť