Kolagén, revolučný zlom v kozmetickom priemysle

05.06.2013 05:08

Prírodný kolagén reprezentuje jeden z najväčších vynálezov svetovej biochémie a biotechnológie. Na rozdiel od bežných kozmetických prípravkov, ktoré niekedy dokážu odstraňovať následky stárnutia kože kolagén útočí už na jeho príčiny. Vynález metódy hydratácie rybieho kolagénu sa stal jedným z najväčších vynálezov biochémie 20. storočia. Kolagén si zachováva dokonca i po uložení v nádobke zo skla štruktúru tojitej šrúbovice – helisy, ktorá je typická len pre bielkoviny živých organizmov. Je pravdepodobne jedným z jajväčších objavov svetovej kozmetológie aj biotechnológie bielkovín. Dodnes však nebol využitý najoptimálnejším spôsobom.

Tento výrobok nemá nič spoločného s doposiaľ v implantológii a kozmetológii použivanými hydrolyzátmi hovädzích kolagénových vlákien. Nemá teda nič spoločného s kolagénom – "z peptidovej mŕtvoly". Je to živá bielkovina, revolučný objav!

Kolagen Platinum


 

Firma Colway vznikla v máji roku 2004. Hlavným cieľom firmy bola dynamická propagácia svetovo jedinečného vynálezu v obore kozmetológie, ktorým sa nepochybne stal prírodný kolagén firmy Inventia.

Vzhľadom k teplotným ohraničeniam sa tento výrobok ideálne kvalifikoval do viacúrovňového distribúčneho systému (MLM). Marketingový sýstém je odlišný od všetkých doposiaľ známych. Veľmi liberálne, bez záväzkov, odrážajúca väčšinu obmedzení iných marketingov.

Kosmetika

Záujem o tento marketing, rovnako ako o samotný výrobok nakoniec prekonal očakávania jeho organizátorov. V priebehu prvého roka si získal cez 30 tisíc spokojných účastníkov a dokonca okolo tisícovky manažérov. Obrat sa ku konci roka vyšplhal nad 1 milión dolárov mesačne. Výrobok aj novodobý spôsob jeho šírenia si rýchlo získal ohlas i v iných krajinách Európy na ktorých trhy začal prírodný kolagén tiež expandovať. Skoro sa v domácom Poľsku i za hranicami rozvinula široká distribučná sieť. V lete roku 2006 vznikli firemné pobočky v Čechách, na Ukrajine, v Taliansku, Nemecku a Anglicku. V súčasnej dobe už kozmetika firmy Colway zaútočila na trhy väčšiny európskych zemí a preniká aj na ďalšie kontinenty (napríklad USA, Mexiko alebo Čína).

Medzitým sa zlepšili tiež spotrebiteľské parametre vlajkového výrobku od teplotnej hranice 23, cez 26 až po súčasných 28 °C. Rovnako sa ustúpilo od konzervácie pomocou parabénu, čím si prírodný kolagén Inventia vybudoval medzi konkurenciou nezastupiteľnú pozíciu.

 

Kosmetika

Stála snaha firmy Colway o uspokojenie potrieb svojich spotrebiteľov v otázke komplexnej staroslivosti o pokožku priviedla v roku 2006 na svetlo sveta novú kozmetickú sadu najvyššej svetovej kvality (napríklad Exkluzívne krémy s dodatkom kolagénu a Matryxilu 3000TM). Je to najmodernejšia kozmetická séria rozširujúca sortiment výrobkov na báze prírodného kolagénu. V jednotlivých výrobkoch bol účinok bioaktívneho kolagénu podporený a niekoľkoznásobený jednými z najlepších a najnovších aktívnych surovin na svete. Jedná sa o produkty najvyššej kvality. Na základe barterovej výmeny liofilzovaného kolagénu získala firma COLWAY prístup k najmodernejším biotechnológiam, komponentom, substanciám, ktoré sa bežne nachádzajú v najdrahších exkluzívnych kozmetických prípravkoch. Napriek tomu sú cenovo neporovnateľne nižšie ako ceny prípravkov podobných kvalít.

V roku 2007 bol pripojený ďalší trhový hit – liofilyzát rybieho kolagénu k vnútornému užitiu a k regenerácii tkaniva z vnútra COLVITA s obsahom morských rias a vitamínu E.

COLVITA je úplne nový prístup v starostlivosti o tkanivo obsahujúce kolagén. Užívatelia môžu na "vlastnej koži" poznať, čo môže spôsobiť prírodný kolagén "zvnútra".

COLVITA je korunovaním výsledkov biotechnologických prác so skupinou produktov z rybieho kolagénu, ktorý brzdí naše stárnutie... Stačia dve tobolky denne aby pokožka bola hladšia a mäkššia. Aby žiarila a bola výborne hydratovaná. Ošetrovaním kolagénovým gélom a používaním kolagénových toboliek koža skutočne dokáže omladnúť.

Ve stejném roce přibyl nový tržní hit Pleťová maska „Last minute", s koalinovou hlinkou, mající vynikající okamžitý účinek. Tato maska připraví Vaši pokožku "na poslední chvíli". Přírodní kolagen po smíchání s hlinkou, ztrácí (účinkem vstřebávací schopnosti) část transdermálních vlastností. Na kůži se však zvyšuje místní efektivní působení kaolínu. Hladina nasycení minerálními solemi v rohovině a škáře (vrstvy kůže) je dvakrát vyšší po přidaní hlinky smíchané s kolagenem, než při smíchaní hlinky a vody.

Pleťová maska Last minute.

 

 

—————

Späť