Zatiaľ uvádzam len link na stránku kde sa dá objednať : https://www.bezmlieka.moxo.cz/pohankovy-tvaroh.html
Suroviny:
Postup:
Suroviny dobre premiešajte a nechajte stáť pri izbovej teplote 24hod. Môžete podávať s ovocím a mätovými lístkami. Vynikajúce! Med slúži ako potrava pre baktérie a netreba sa báť, že by bol jogurt sladký.
Ja som ako probiotickú kultúru použila obsah kapsuliek s probiotikami.
Tým, ktorým neprekážajú mliečne produkty, môžu použiť na štartovanie “jogurtovacieho” procesu aj kvalitný jogurt (1 polievková lyžica)
Zdravotné okienko
Kokosové mlieko je výborným zdrojom vitamínov, minerálov a kyseliny laurovej, ktorá sa nachádza aj v materskom mlieku. Väčšina ľudí sa však na kokosové produkty pozerá veľmi opatrne kvôli vysokému obsahu nasýtených kyselín, ktoré spravidla spôsobujú zvýšený cholesterol. Kokosový olej a mlieko sa denne objavujú na jedálnom lístku v ázijských krajinách, kde je výskyt vysokého cholesterolu minimálny, a tak treba hľadať nepriateľov v iných potravinách.
Zdroj: https://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/smoothies/domaci-kokosovy-jogurt/
A!
Prišla som nato ako vyrobiť čistý rastlinný jogurt - probiotiká prírodného pôvodu :
https://www.mojezdravie.sk/acidophilus.php
na tejto stránke, môžte dostať ako odmenu za nákup v istej určenej hodnote, tibetskú hubu!
https://www.mojezdravie.sk/tibetska-kefirova-huba.html
—————