Pohánkový/kokosový jogurt a tvaroh

19.08.2013 09:13

Zatiaľ uvádzam len link na stránku kde sa dá objednať : https://www.bezmlieka.moxo.cz/pohankovy-tvaroh.html

Domáci kokosový jogurt

Suroviny:

  • 1 plechovka kokosového krému
  • 1 polievková lyžica probiotickej kultúry
  • 1/2 čajovej lyžičky agar agar
  • 1 čajová lyžička medu (alebo iného prírodného sladidla) osobná poznámka: vhodné je využiť prebiotiká v podobe sirupu z jakonu schopnosť i nahradiť sladidlo, prirodzene sladký

Postup:

Suroviny dobre premiešajte a nechajte stáť pri izbovej teplote 24hod. Môžete podávať s ovocím a mätovými lístkami. Vynikajúce! Med slúži ako potrava pre baktérie a netreba sa báť, že by bol jogurt sladký.

Ja som ako probiotickú kultúru použila obsah kapsuliek s probiotikami.
Tým, ktorým neprekážajú mliečne produkty, môžu použiť na štartovanie “jogurtovacieho” procesu aj kvalitný jogurt (1 polievková lyžica)

Zdravotné okienko
Kokosové mlieko je výborným zdrojom vitamínov, minerálov a kyseliny laurovej, ktorá sa nachádza aj v materskom mlieku. Väčšina ľudí sa však na kokosové produkty pozerá veľmi opatrne kvôli vysokému obsahu nasýtených kyselín, ktoré spravidla spôsobujú zvýšený cholesterol. Kokosový olej a mlieko sa denne objavujú na jedálnom lístku v ázijských krajinách, kde je výskyt vysokého cholesterolu minimálny, a tak treba hľadať nepriateľov v iných potravinách.

Zdroj: https://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/smoothies/domaci-kokosovy-jogurt/

A!

Prišla som nato ako vyrobiť čistý rastlinný jogurt - probiotiká prírodného pôvodu :

https://www.mojezdravie.sk/acidophilus.php

na tejto stránke, môžte dostať ako odmenu za nákup v istej určenej hodnote, tibetskú hubu!

https://www.mojezdravie.sk/tibetska-kefirova-huba.html

—————

Späť