o čokoláde Xoçai

10.06.2013 06:30

Xoçai

Xoçai čokoláda pre zdravie je jedinečná a jediná na svete svojho druhu práve pre svoje výnimočné zloženie a patentovaný spôsob výroby.

Vyrába sa z čisto prírodných a kvalitných surovín, a to z:

  • kakaového bôbu z tropickej oblasti Afrického Pobrežia Slonoviny
  • brazílskeho ovocia açai
  • čučoriedok, ľanových semiačok a v niektorých produktoch aj z pomarančovej kôry
  • džúsu z cukrovej trstiny (čistá fruktóza), ktorým sa zdravá čokoláda dosladzuje, čo v konečnom dôsledku znamená, že je vhodná pre diabetikov

Z toho už samozrejme vyplýva, že neobsahuje žiadne farbivá, umelé stabilizátory, konzervačné látky, mlieko, kofeín, rafinovaný cukor ani zlé tuky!

Čo sa týka výroby, zdravá čokoláda sa vyrába špeciálnym patentovaným spôsobom CHLADIACIM PROCESOM v najstaršej belgickej čokoládovni, ktorá má takmer storočnú históriu.

Kakaové bôby sú sušené na slnku, nie sú pražené ani neprechádzajú tepelným procesom fermentácie, ktorá je charakteristická pre produkciu kakaového prášku potrebného na výrobu čokolády. Ďalej sa kakaové bôby lisujú za studena. Tento proces je zameraný na oddelenie prvkov obsahujúcich antioxidanty, flavonoidy a iné fytonutrienty z kakaových bôbov. Vylisovaná hmota sa tepelne spracuje, čím sa odstráni horkosť kakaa. Hmota sa ochladí na požadovanú teplotu a následne sa do nej pridajú antioxidanty a ostatné fytonutrienty.

ZDRAVÁ ČOKOLÁDA Xoçai JE ČISTO PRÍRODNÁ POTRAVINA - BIOPOTRAVINA!

 

ANTIOXIDANTY v zmesi XoVita

Zmes XoVita je základom ČOKOLÁDY Xocao

Svetovým lídrom v oblasti vízie zdravého ľudského života na celom svete je zmes Xovita, vďaka ktorej má ľudstvo produkt, ktorý je unikátny v oblasti zdravého života a dlhovekosti a má schopnosť uzdravovať, podporovať imunitu a vitalitu.

Antioxidanty sú super hrdinovia bojujúci proti najväčším chorobám tohto storočia, čo je srdcové ochorenia, obezita, artritída, predčasné starnutie a rakovina.

Všetky tieto choroby sú späté s poškodením ľudského organizmu voľnými radikálmi.

Zmes XoVita je patentovaná, exkluzívny, vysoko antioxidačné zmes obsiahnutá v produktoch Xoçai, poskytuje širokú škálu živín a má pre ľudstvo vysoký zdravotný prínos.

Zmes XoVita, dôsledne prispieva k tomu, že produkty Xoçai, majú tie najvyššie hodnoty ORAC (test na meranie antioxidantov)

Čo je obsahom zmesi XoVita?

Zmes XoVita vyniká šetrným spracovaním kakaa, plodov Acai a čučoriedok.

Kakao

kakaový bôb

Kakao je bohaté na niekoľko rôznych phytonutrienty, z ktorých mnohé chýba v dnešnej modernej strave. Kakao sa môže pochváliť najvyšším obsahom antioxidantov zo všetkých známych potravín, a nespočetné štúdie preukázali zdraviu prospešné vlastnosti.

Nutričný profil

  • flavonoidy
  • katechíny
  • epicatechins
  • anthocyanins / procyanidins /

Prínosy pre ľudské zdravie

  • pomáha pri kardiovaskulárnom zdraví
  • podporuje uzdravenie zápalov
  • poskytuje antioxidačnú ochranu
  • pomáha chrániť bunkové funkcie

Acai

ovocie Acai

Acai Berry je exotické ovocie, ktoré pochádza oblasti z Amazónie. Je používané domorodci po celé stáročia. Tieto živinami nabité bobule, sú uznávané aj zo strán lekárov, zdravotníkov. Jedná sa o druhý najvyšší antioxidant po kakaovom bôbu. Je veľmi vzácne a pre produkty Xoçai sa spracováva veľmi šetrnou metódou - zmrazovaním.

Nutričný profil

  • polyfenoly
  • anthocyanins
  • esenciálne mastné kyseliny
  • aminokyseliny

Prínosy pre ľudské zdravie

  • zvyšuje hladinu energie
  • podporuje zdravý imunitný systém
  • napomáha kardiovaskulárnemu zdraviu
  • udržuje optimálne bunkové zdravie

Čučoriedky

čučoriedky

Čučoriedky trvale radí veľmi vysoké antioxidanty. Prekypujú živinami a chuťou a napriek tomu majú veľmi nízky obsah kalórií. Čučoriedky sú jednou z najlepších možností pre zdravú výživu.

Nutričný profil

  • anthocyanins
  • vitamíny
  • minerály

Prínosy pre ľudské zdravie

  • pomáha podporovať zdravý kardiovaskulárny systém
  • poskytuje antioxidačnú ochranu
  • podporuje zdravú reakciu na zápal

Čo je to ORAC

produkty Xoçai

ORAC je jednotka, ktorá udáva SCHOPNOSŤ ANTIOXIDANTOV pohlcovať Voľné radikály

Nedávno jeden veľmi vážený človek, ktorého firma zabezpečuje špeciálny testovanie výrobkov na jednotky ORAC povedal, že Xoçai produkty sú "Cadillac" vo svete ORAC.

Uviedol, že mu volajú ľudia s otázkami ohľadom Xoçai produktov vyše ohľadom akýchkoľvek iných produktov na trhu.

To je pre nás veľký kompliment, a to nielen pre výrobky Xoçai, ale aj pre našich distribútorov, ktorí oboznamujú verejnosť s unikátnymi produktmi Xoçai, a to nielen v Spojených štátoch, ale aj v európskych štátoch okrem iného aj v Českej republike.

Laboratóriá v Brunswicku nedávno vyvinuli "Celkové ORAC FN" testovanie pre všetkých päť hlavných voľných radikálov v ľudskom tele. "Fn" je skratka pre "potraviny a výživu".

Keď sme sa dozvedeli, o tomto novom testovaní, okamžite sme sa spýtali na cenu a čas potrebný pre testovanie. Bolo nám povedané, že to bude trvať dva týždne. Ihneď sme vzali vzorky a poslali ich do Brunswick Laboratóriá.

Nevedeli sme aké budú výsledky testov a čo výsledky ORAC pre produkty Xoçai prinesú. Mali sme len tušenie a naše tušenie bolo testami potvrdené.

Pre udržanie zdravého organizmu je denná dávka 3 štvorčeky čokolády Xoçai denne. To predstavuje hodnotu 50 000 jednotiek ORAC.

... Výňatok z www.mxicorp.com

Kakao a ľudské zdravie

Prečo práve kakao?

Práve v kakau je ukryté tajomstvo zdravé a liečivé čokolády Xoçai. Väčšina ľudí miluje čokoládu. Milujeme čokoládu pre jej chuť, vôňu a jej textúru. V skutočnosti, máme radi čokládu natoľko, že viac než miliarda ľudí konzumuje čokoládu každý deň. Prekvapivo si však, mnoho z nás neuvedomuje, že základ každej čokoládové pochúťky tvorí malá fazuľa s názvom kakao.

Odkiaľ kakao pochádza?

Kakao pochádza zo stromu, ktorého počiatky siahajú tisíce rokov do histórie. Pestovali ho už národmi staroamerických kultúr. Tieto staroveké kultúry využívali kakaové bôby, hlavne ich ich horká zrná na výrobu zdravie podporujúceho nápoja s názvom xocoatl. Tento nápoj bol neslúži pre jeho výživné vlastnosti a schopnosť dodávať telu energiu a vytrvalosť na dlhú dobu. Nápoj xocoatl nebol len obľúbenou súčasťou jedla pre staroveké národy Ameriky, ale tiež hral dôležitú úlohu v ich náboženstve, sociálnej interakcii a ekonomike.

Kakao je najzdravšie jedlo na zemi

Čo je tak osobitného na kakau? Táto malá fazuľa má niektoré významné vlastnosti podporujúce zdravie, ktoré sú stále predmetom vedeckého bádania. Najpozoruhodnejšie sú jeho antioxidačné vlastnosti. Kakao obsahuje silné zlúčeniny, ako sú fenoly, flavonoly a procyanidy, tým sú tvorené jedinečné vlastnosti kakaa. Kakao je tiež bohaté na vitamíny B, minerály a stopové prvky, ako je meď, horčík a zinok, aminokyseliny. Kakao tiež obsahuje látky navodzujúce dobrú náladu a obsahuje zvýšené množstvo chemických látok, ako Phenylethylamine (PEA) a teobromínu.

Nutričné ​​zloženie kakaa výrazne ovplyvňuje zdravotný stav ľudského organizmu a má na neho celý rad pozitívnych účinkov. Posledné vedecké výskumy ukazujú, že kakaovník a tmavá, prírodne horká čokoláda výrazne podporuje zdravotný stav väčšiny hlavných telesných systémov

Zloženie produktov Xoçai - plody Acai a kakao

Acai - plody sveta

plody ovocie Acai

Exotické plody Acai pochádza z amazonského pralesa. Majú jedinečné vlastnosti, vysoko výživné a liečivé schopnosti. Hovorí sa mu ovocie bohov. Ovocie Acai, ktoré rastie na palmách je veľmi bohaté na antokyanidy, čo sú vysoko účinné nenasýtené mastné kyseliny. Aktívne látky obsiahnuté v Acai plne neutralizujú toxíny v krvnom obehu. Nabíja telo i myseľ energiou, efektívne zrýchľuje metabolizmus, spaľovanie tukov a chudnutie.

Floridská univerzita bola prvým vedeckým inštitútom, ktorý skúmal účinky látok obsiahnutých v plodoch Acai.

Výsledok testov bol neuveriteľný!!!!! Hlavne v oblasti likvidácie rakovinových buniek.

Silné antioxidanty, ktoré bobule Acai obsahujú, priamo bojujú s voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú nádorové bujnenie. Ovocie Acai má latinský názov: Euterpe oleracea

Pôvod plodov Acai

Plody Acai rastú v trsoch na palmách, ktoré dorastajú do výšky 15 až 25 m Plody Acai sú veľké 1 - 2 cm v priemere. Trsy dosahujú váhy až 6 kg. Nezrelé plody Acai sú zelenej farby a pri dozrievaní je ich sfarbenie tmavo purpurové. Palma rastie pomaly a plody produkuje raz za 4 až 5 rokov. Ovocie Acai sa vyskytuje prevažne v brazílskej oblasti Paraná a Amazónii, a to v nížinatých záplavových oblastiach pozdĺž riek, kde vytvára husté háje. Dôvodom, prečo sa plody Acai nedováža vo veľkom množstve do iných krajín je to, že po zbere veľmi rýchlo hnije. Mimo regióny, v ktorých rastie, je ovocie Acai dostupné výhradne v drvenej podobe. To ho robí vzácnym.

Kakao

kakao

Kakaový bôb patrí medzi najväčšie poklady, ktoré kedy boli v histórii objavené. Sú považované za "Pokrm bohov". Latinský názov kakaovníka: Theobroma cacao

Pestovanie kakaových bôbov je veľmi náročné na klimatické podmienky, ale aj na ručnú prácu. Kakaový ker potrebuje pre svoj rast tropické podnebie, bezvetrie, polotieň, vlhký vzduch a vlhkú pôdu. Tá je tým najdôležitejším faktorom pre kvalitné plody, ktoré sú až 30 cm dlhé a majú tvar ragbyovej lopty do šírky až 12 cm. Jeden plod máva vnútri 20 až 50 bôbovitých semien.

Dnes už sú vedecky dokázané priaznivé účinky kakaa na zdravie človeka a to najviac na jeho krvný tlak a kardiovaskulárny systém. Pre svoj komplexný obsah sa kakao pokladá za "superfood" tzn. superpotravina. Plody kakaovníka obsahujú až 54% kakaového tuku - kakaového masla, z čoho je približne polovica nenasýtených mastných kyselín.

Kakaový bôb obsahuje sacharidy, ktoré zvyšujú hladinu serotonínu, čím ovplyvňujú neurotransmitery v mozgu, známe pocity šťastia a pohody. Zo všetkých chemických látok zastúpených v kakaovom bôbu (je ich viac ako 600) majú pre ľudské zdravie veľký význam hlavne antioxidanty (flavonoidy), chrániaca telo pred voľnými radikálmi, ktoré spôsobujú predčasné starnutie.

Spojením plodov Acai a kakaových bôbov sa čokoláda Xoçai stáva unikátny potravinou v oblasti ochrany zdravia a zdravej výživy. Pre svoj ​​obsah a nutričné ​​hodnoty je čokoláda Xoçai unikátny potravinou pre udržanie ľudského zdravia.

Moja vlastná skúsenosť je : najradšej konzumujem tie na energiu power, mne osobne stačí jeden štvorček na deň a mám energie na rozdávanie a to bežne trpím vyčerpanosťou, takisto som to testovala na mojej mamine, čo ma aspoň raz takú váhu ako ja (aj tak vyzerá dobre ;) či jej bude stačiť rovnaké množstvo, teda minimálne....podala som jej to v čase keď bola maximálne vyčerpaná a unavená, keď už len sedela a nevládala držať pohľad, očká jej klipkali od únavy ale mala ešte veľa práce pred sebou, tak že skúsim čo to bude až to bude...no a predstavte si ona sa za pár min. pozbierala a už si pokojne s max. pozornosťou a nadšeným záujmom listovala v novinách a potom šups energicky do roboty :D ale vážne!!! takže odo mňa 100% nad očakávanie, navyše sa s tým dá aj chudnúť ! wau! NO KÚP TO!!! SMELO DO TOHO!! :D    kto má záujem o prácu s čokoládou napíšte mi :)

 

 

—————

Späť